A peu per la Cerdanya

 

Durant la tercera setmana de maig ha vingut un grup de senderistes de l’agència de viatges ‘Mandala’, de Finlàndia. Van estar allotjats al ‘Cerdanya Ecoresort’ i cada dia tenien programada una excursió de senderisme. Cada dia d’excursió, caminant a la Cerdanya!

L’Ecoresort a Prullans era el punt de partida d’una excursió diària, cada una a un lloc diferent de la Cerdanya. Excursions a l’alta muntanya i a la vall, a l’obaga i a la solana, gaudint la solitud i la vida rural, perquè tinguessin l’experiència el màxim complet!

 

 

Masies de la Solana

 

El primer dia no calia desplaçar-se amb minibús: Hem sortit i tornat de l’hotel a peu. El camí enllaçava les Masies de la Solana. Hem entrat a la Cova d’Ànes, tots amb frontals. Més tard ens hem desviat una mica de la ruta per visitar el Dolmen d’Orén.

 

 

Pont del Diable

 

El segon dia hem fet una excursió circular passant pels pobles Músser, Aransa i Lles. Destacava el Pont del Diable que segons diu la llegenda, el va construir el mateix diable per ajudar a fugir a la bruixa expulsada de Músser.

 

Prat del Cadí

 

El tercer dia vam pujar fins a l’emblemàtic Prat del Cadí, a peu de la rocosa i vertical cara nord de la Serra del Cadí. La meitat del grup vam coronar el Pla de l’Àliga també, mentre l’altra meitat va baixar del Prat del Cadí amb calma, per acabar al bar d’Estana més aviat!

 

 

La Seu d’Urgell

 

El quart dia era un dia de descans, però gairebé tots es van apuntar a una excursió facultativa a La Seu d’Urgell. Una mica de vida i cultura urbana, van bé després de tanta natura i solitud. Hem vist les activitats a les aigües braves del Parc Olímpic del Segre de prop, i hem passejat pels carrers del centre històric amb la seva Catedral Romànica.

 

Bons Homes

 

El cinquè dia hem anat amb el minibús a Viliella per començar l’excursió allà. Tot seguint el GR107, o Camí dels Bons Homes, hem arribat a l’hotel a Prullans. Hem admirat el Salt del Molí i, ja a prop de Prullans, hem visitat els horts i l’hivernacle de l’Ecoresort, per entendre una mica millor els principis de la Permacultura, i per testimoniar d’on ve gran part dels aliments que trobem al nostre plat!

 

 

Prats amb Eugues

 

Pel sisè i últim dia vam consensuar que calia canviar el pla original per una excursió més lleugera, a baix a la vall Ceretana. Des del Santuari de Quadres, vam enllaçar camins, passant per cinc ermites romàniques i pel riu Segre. Els veritables protagonistes van ser els cavalls, les eugues i els poltres!

Cada dia d’excursió, caminant a la Cerdanya! Una setmana ben aprofitada i impressionant!

 

Vols programar pel teu grup un dia o més dies d’excursió?
Contacta’ns: https://kayaksandsummits.com/contacte/

Recomenem com a allotjament i punt de sortida:
https://www.cerdanyaecoresort.com/

 

Utilitzem cookies per personalitzar contingut i anuncis, proporcionar funcions de xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre el vostre ús del nostre lloc amb els nostres socis de xarxes socials, publicitat i analítica. View more
Acceptar