CAIAC

Oferim serveis de lloguer i excursions amb caiac a Lleida i Alt Urgell. Gaudeix d’aquest esport a l’embassament de Oliana i Coll de Nargó.

EXCURSIÓ GUIADA AMB CAIAC

Embarquem a prop de Coll de Nargó, a la Cua del Pantà. Comencem amb un breu exercici per familiaritzar-nos amb el material i la tècnica bàsica.

Ens posem en marxa: Simplement per aprofitar la gran extensió d’aigua navegable, per practicar exercicis, tot seguint les instruccions, ó per fer una excursió més llarga i fins i tot per arribar a llocs amagats. Planifiquem el recorregut en funció de la meteo, del teu nivell, o del que tu vols.

Es pot visitar la desembocadura del Sallent i fer una petita exploració a peu allà, o passar pel Congost dels Esplovins. El paisatge rocós i vertical, i el silenci que regna aquí, impressiona i ens fa sentir petits…

Fem una pausa en una platja on només s’hi arriba amb caiac. Després d’un beure i un mos, el vent, si és que n’hi ha, ens ajudarà a la tornada. Hi ha la possibilitat, si el temps convida, de banyar-se.

Els caiacs són d’un tipus estable, autobuidable, i aptes per a 1, 2, 3 ó 4 persones.

L’excursió inclou: caiac, pala, armilla salvavides, assegurança d’accidents i RC i guia acompanyant titulat.

Amb reserva, el refrigeri també; aquest pot ser coca, cafè i infusió, o sindria, depenent del temps que fa.

El client haurà de portar banyador o roba de recanvi, xancles o calçat sofert i tovallola.

Se us proporcionarà un bidó estanc per portar per exemple; el mòbil, les claus, d’una peça de roba, quelcom per beure o menjar.

DISTÀNCIA: a convenir

TEMPS: 2h

PREU: Adults 30€ · Infants (6 a 14 anys) 24€ · Grups de més de 10 adults: 25€

LA TRAVESSA DEL PANTÀ D’OLIANA

Aquesta és la millor opció si realment teniu ganes de molt exercici i aventura. Heu d’assegurar-vos primer, que fareu el recorregut sencer, si ó si. Estem parlant d’una travessa, doncs amb un punt d’inici diferent que el de l’arribada. Allà, però, us recollirem, a vosaltres i al material, amb furgoneta i remolc.

L’avantatge és que no repetireu els llocs per on passeu; tot és nou, una sorpresa rere una altra. Al lloc d’embarcament el pantà és ample, amb riberes més planes amb més vegetació. Veieu el poble de Coll de Nargó a dalt d’un turó i els horts i els camps a les faldes.

Aquest paisatge canvia a poc a poc a mesura que ens endinsem al Congost dels Esplovins. Al ser més estret i les vores més dretes, escassa la vegetació i deixa la roca al descobert. La carretera en aquest punt, passa per uns túnels, doncs no molesta. Hi ha silenci, roca i aigua.

Més endavant el pantà es torna a eixamplar. Hi han unes platges de grava i platges de còdols, però les muntanyes continuen essent molt a prop, i molt altes i impressionants, vistes des del caiac. No és estrany, perquè per la construcció de la presa, ja van aprofitar el lloc més estret: S’estalviaven en formigó, i les muntanyes a banda i banda fan la funció de contraforts.

A prop de la Via Ferrata Regina desembarqueu.

 

DISTÀNCIA: 7km
DURACIÓ: Activitat efectiva: 2 hores.
Se us proporcionarà un plànol amb embarcadors i llocs d’interès marcats i un bidó estanc per portar per exemple; el mòbil, les claus, una peça de roba, quelcom per beure o menjar.

PREU: Adults 27€ (compartint caiac canadenc) · Infants de 6 a 14 anys 22€ (compartint caiac canadenc) · Adults 35€ (amb caiac individual)

CAIAC AMB GRUPS ESCOLARS I COLÒNIES

Anem al Pantà d’Oliana per fer una activitat lúdica i aquàtica que ocupa tot el matí.

Acollim als nens a l’embarcador. Depèn del nivell de l’aigua al Pantà, ó ens trobem als Clops de Fígols, ó al Pla de Baix de Nargó, ó a l’alçada de La Penella.

Ens presentem els monitors i expliquem com es desenvoluparà l’activitat. Ensenyem el material i fem unes proves ‘en sec’. A continuació formem les tripulacions, ens equipem amb pales i armilles i embarquem.

Un cop familiaritzats amb el material i amb el medi proposem uns exercicis. Per una part servirà per a que els nens posin en pràctica la tècnica, per una altra part ens permet esbrinar quin recorregut podem fer amb ells.

El nivell i les capacitats dels nens, les ganes que tenen, però també el temps i especialment el vent determinen quins llocs podem visitar. Podem atravessar i fer una exploració a l’altra banda on els peus de la Serra de Turp es banyen al pantà, o anar a buscar la desembocadura del Sallent, o deixar-nos impressionar per les costes rocoses del Congost dels Esplovins…

Quan ja estem quasi tornats a l’embarcador acabem amb uns jocs dinàmics i d’equilibri. Si el temps acompanya, sovint acabem tots mullats.

Desembarquem i ens canviem.

Apart del caiac tenim unes altres activitats que es poden desenvolupar a la ribera. Uns jocs per fomentar la col·laboració, i un joc d’orientació amb el tema ‘ocells de la ribera’. Aquestes activitats poden fer més complerta la visita al pantà i fer-se paral·lel·lament amb l’activitat de caiac amb el grup dividit en dos subgrups, però ja no són ‘necessàries’:

Des del 2021 tenim capacitat per embarcar tot un grup de classe, uns 25 nens i acompanyants alhora.

 

Duració:  Activitat integral amb caiac, 

                ó

                Conjunt d’activitats: 3h – 4h.

Inclou caiacs canadencs per 2 ó 3 persones cada un, pales i armilles-salvavides,

Guies/Monitors titulats amb ratio 8-10 nens per monitor

Assegurança d’Accidents i RC

 

Preu: 15€

Els nens hauran de dur tovallola, banyador o roba que es pugui mullar, xancles o millor calçat sofert tancat.

més informació

8 + 11 =

Utilitzem cookies per personalitzar contingut i anuncis, proporcionar funcions de xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre el vostre ús del nostre lloc amb els nostres socis de xarxes socials, publicitat i analítica. View more
Acceptar