Cada any Coll de Nargó reviu l’ofici dels seus avantpassats.

Molts d’ells vivíen de l’extracció de fusta dels boscos i del transport sobre la mateixa mercadería pel riu, Amb els troncs lligats formant una balsa, un anomenat “rai” navegaven fins a Lleida o Tortosa perque hi construïssin  cases i vaixells.

“Entre lo bosc i lo riu hi passave la vida.”

Durant totes les tardes d’aquesta setmana es pot participar en la construcció dels rais a la Plaça de l’Ajuntament de Coll de Nargó. El dissabte 11 d’agost els portaràn al tram del riu Segre entre el pont de Fígols i ‘Els Clops’, per fer la simbòlica i festiva baixada.

Expectadors ho podràn veure desde la vora. A més es podrà viure l’espectacle de prop amb caiac, a partir de 15€ els adults i 12€ els nens.

Desprès de la baixada dels raiers es pot continuar la navegació al tros davant dels Clops de Fígols, o si així es desitja, allargar l’excursió o travessa fins a l’embarcador de Coll de Nargó!

(Cartells actuals i fotos de la baixada del 2016)

Utilitzem cookies per personalitzar contingut i anuncis, proporcionar funcions de xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. També compartim informació sobre el vostre ús del nostre lloc amb els nostres socis de xarxes socials, publicitat i analítica. View more
Acceptar